Va aflati aici: GhidulMeu.ro » Diverse »

Cat bacsis sa-I lasi baiatului care livreaza pizza la domiciliu?

Cat bacsis sa-I lasi baiatului care livreaza pizza la domiciliu?

Cred ca majoritatea lumii de la oras a ajuns sa-si puna aceasta intrebare. Unele persoane prefera sa lase aproape 10-15% din valoarea comenzii, altele prefera o suma fixa indiferent de valoarea. Una dintre astfel de sume fixe preferata de romani pentru bacsis la livrare pizza in Bucuresti este de 5 lei. Mai exista si unele persoane care nu lasa nici un bacsis.  Insa in cazul in care intervin si anumite intemperii atunci cand ti se livreaza pizza, e cu adevarat un gest grosolan sa-i inchizi usa in nas baiatului care ti-a livrat mancarea

pizza

Daca este sa o luam logic, indiferent de compania de la care comanzi pizza, baiatul care o livreaza si care implicit primeste bacsisul face acelasi lucru. Insa aceasta logica nu functioneaza si in cazul in care iti comanzi un meniu de la un restaurant cu pretentii. La un astfel de restaurant, bacsisul poate ajunge pana la 20% din valoarea comenzii. Insa acest lucru este foarte apreciat in cazul in care o sa comanzi des de la acelasi restaurant.

Credem ca valoarea bacsisului trebuie sa reflecte realitatea. In cazul in care iti primesti pizza calda, nu ti-au gresit reteta si ti-au oferit gratuit sos sau diferite condimente ar fi indicat sa-i oferi baiatului care livreaza aprximativ 10-15% din valoare. Facand acest lucru, comanda ta o sa fie remarcata, iar urmatoarele livrari o sa fie garantat la acelasi nivel.

O alta problema este legata de nivelul de asteptare. In general in cazul in care ai o casa sau un apartament impunator, baiatul care iti livreaza mancarea stabileste involuntar un prag al bacsisului mai inalt. De multe ori insa, suma oferita de persoanele mai modeste, este mai mare decat cea oferit de cei cu un venit mai ridicat.

Translate this post
        
        
        
        
        

Discutii

  1. Edward spune:

    acceleration@corder.erwin” rel=”nofollow”>.…

    hello….

  2. paul spune:

    bustin@usages.kiang” rel=”nofollow”>.…

    thank you….