Va aflati aici: GhidulMeu.ro » Afaceri si publicitate »

Birotica si papetarie

Birotica si papetarie

21611767-1-500_500Nevoia umana de a comunica a fost resimtita din cele mai vechi timpuri. Dintre modalitatile de comunicare, fie prin intermediul cojilor de copac, peretii incaperilor, tablite de lut sau bronz, hartia a avut impactul cel mai puternic asupra omenirii.
In urma cu 6000 de ani, egiptenii au dezvoltat prima structura de hartie folosind fibre din tulpinele plantelor, obtinandu-se un material dur si rezistent numit papirus.
Tsai Lun a inventat prima forma a hartiei in varianta moderna folosind canepa si bumbac in combinatie cu apa, amestec ce se transforma ulterior in pasta si se intindea pe o suprafata plana. Descoperita in anul 98, procedeul de fabricare a hartiei a fost tinut secret pana in secolul VIII, ajungand in Europa abia in anii 1100.
Hartia este confectionata in mare parte, din fibre de celuloza provenite din lemnul arborilor si alte elemente auxiliare, inclusiv apa pentru obtinerea efectului de maleabilitate. Ulterior, aceasta este tratata chimic in functie de utilizarea finala; procedeele chimice avand rolul de controla gradul de albire si calitate a hartiei.
Cea mai mare cantitate de hartie se produce in tarile puternic industrailizate (America, Finlanda, Japonia etc.), populatia din aceste tari consumand 85% din volumul total de productie in timp ce un european consuma anual un sfert de tona de hartie. Astfel, industria de hartie ajungand pe locul 4 in topul factorilor ce determina incalzirea globala.
Utilizata cu preponderenta in industria de birotica si papetarie, hartia a devenit indispensabila, consumul acesteia (se consuma anual 200 de tone de hartie) fiind in continua crestere si fara a fi influentat de evolutia tehnologiei. Daca stai si calcuezi cata hartie poate tipari o imprimanta cu ciss de la epson, totalul de hartie consumat nici nu pare exagerat.

Translate this post
        
        
        
        
        

Discutii

 1. alberto spune:

  dystopian@habla.inadvertently” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!…

 2. luke spune:

  practicability@stirups.pengally” rel=”nofollow”>.…

  good info!!…

 3. Floyd spune:

  motionless@fulminating.roberts” rel=”nofollow”>.…

  ??????? ?? ????!!…

 4. Benjamin spune:

  handsomely@sequoia.polo” rel=”nofollow”>.…

  good info….